Badhoevedorp – Een hybride wagen is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig verwoest door een autobrand. De brand aan de Jan van Gentstraat in Badhoevedorp werd rond kwart voor drie ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. Bij aankomst van de spuitgasten stonde de wagen helemaal in lichterlaaie.

Het vuur werd geblust en van de wagen bleef niet veel meer over. Door de brand ging de claxon van de wagen af. Het kostte de brandweer enige moeite om het luidde getoeter uit te schakelen. Op een tablet werd gekeken hoe de auto het beste te lijf kon worden gegaan. De motorkap werd met speciaal gereedschap eraf gesloopt waarna beide toeters in de wagen uit konden worden geschakeld. Na zo’n 40 minuten keerde de rust weer in de buurt terug.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest. De politie heeft de brand in onderzoek.