Haarlem – Een fietssters is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval bij het station in Haarlem toen de verkeerslichten buiten werking waren. Even na half zes ging het mis toen de vrouw op het Staten Bolwerk wilde oversteken. Een bestuurder voor rechtdoor wachtte maar de bestuurder van een brommobiel die op de weg voor linksaf stond reed door. Bij de actie die daarop volgde raakte de brommobiel de fietser en twee personenauto’s.

De brommobiel van de man raakte zwaar beschadigd. De vrouw die met de fiets ten val was gekomen is door een agent opgevangen. Haar nek werd vastgehouden tot ruim 20 minuten later een ambulance arriveerde. Na de eerste zorg is de vrouw door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De brommobiel is door een bergingsbedrijf afgesleept. Een spiegel van een geraakte auto is tijdelijk vastgemaakt. Ook de andere auto kon na de afhandeling doorrijden.

De politie heeft de gemeente in kennis gesteld om de verkeerslichten zo snel mogelijk te repareren.