Beverwijk – Bij een explosie op een bedrijventerrein in Beverwijk is maandagmiddag mogelijk radioactief materiaal vrijgekomen. Rond twee uur ging het mis bij Reym aan de Nijverheidsweg. Een filterkast is daar geëxplodeerd. Volgens omstanders was er een behoorlijke drukgolf te voelen. Twee medewerkers zijn bij het incident lichtgewond geraakt.

De hulpdiensten hebben groots opgeschaald. Meerdere ambulances, brandweer en politie kwamen naar Beverwijk toe. De twee medewerkers zijn met gecontroleerd en met apparatuur van de brandweer is er gekeken of ze radioactief materiaal op zich hadden. Volgens een persvoorlichter van de veiligheidsregio Kennemerland zal het tweetal wel nog in het ziekenhuis nader worden onderzocht.

Op het bedrijventerrein is de brandweer nu bezig rondom het gebied waar de explosie is geweest.

Het is nog onduidelijk waardoor de filterkast kon exploderen.