Zandvoort – Door een felle blikseminslag in Zandvoort is er donderdagavond veel schade ontstaan. Even na negenen sloeg de bliksem in een serviceruimte van een flat aan de Hogeweg in. Alle ramen van de ruimte werden er door de klap uitgeslagen.

De brandweer rukte met groot materieel uit omdat er mogelijk sprake van brand zou zijn. Van brand was gelukkig geen sprake maar de flat liep forse schade op. De boiler, die de flat van warm water voorziet, is door de bliksem geraakt. Tevens is alle elektriciteit uitgevallen.

Alle bewoners moesten naar buiten terwijl de brandweer alles inspecteerde. Burgemeester Niek Meijer van Zandvoort kwam ter plaatse om zich door de hulpdiensten te laten informeren en om met de bewoners te praten. De Hogeweg was door het incident afgesloten voor verkeer.

Het is nog onduidelijk of de stroom vanavond nog kan worden aangesloten. De boiler zal vanavond in ieder geval niet kunnen worden hersteld.