Amsterdam – Zondag 9 juli 2017 om 06.15 uur viel het doek voor Sensation in Nederland. De allerlaatste uitverkochte editie in Amsterdam, met als thema ‘The Final’, verliep uiterst succesvol. Ruim 40.000 bezoekers waren aanwezig in de Amsterdam ArenA, die nog één keer was omgetoverd tot de grootste club op aarde. Zij waren getuige van onder meer een onaangekondigd optreden van Tiësto. Verder stonden Mr. White, Sunnery James & Ryan Marciano, Fedde Le Grand, Hardwell en Axwell ^ Ingrosso in de DJ booth. Sensation is hiermee afgesloten in Nederland, maar gaat internationaal door. 

Onder het motto ‘It is time to say goodbye’ nam ID&T na achttien jaar afscheid van Sensation in Nederland. Het laatste uur vormde een hoogtepunt met maar liefst 15 DJ’s die ‘back to back’ van zich lieten horen. De laatste minuten werden verzorgd door Mr. White, die met Sensation wel doorgaat in het buitenland. Zo staat er op 7 oktober Sensation in Djakarta (Indonesië) op de agenda en 10 november Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. De laatste Sensation van 2017 staat gepland op 25 november in Sydney, Australië.

Over Sensation
De evolutie die Sensation heeft doorgemaakt was bijna twintig jaar geleden onvoorstelbaar. Het feest dat bekend staat als ‘The world’s leading dance event’ is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. In maar liefst 34 landen op 5 continenten hebben meer dan 2 miljoen mensen gekleed in het wit gedanst, met één gemeenschappelijke missie: Celebrate life!

Sensation maakt haar naam waar met thema’s waarin het publiek betrokken wordt door middel van de witte dresscode. Het concept won awards voor ‘best event of the year’ in onder meer Nederland, Duitsland, Australië, Brazilië, India en Denemarken. Bovendien werd ID&T maar liefst vier keer uitgeroepen tot ‘best event promotor in the world’. Sensation gebruikt de positieve kracht van muziek en dans als een universele taal die miljoenen mensen met elkaar verbindt.