Haarlem – In een woning in het centrum van Haarlem is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Even na drie uur werd de brand op de hoek van de Ceciliasteeg met de Morinnesteeg gemeld. Meerdere buurtbewoners hadden de stank van de brand geroken maar wisten niet waar het vandaan kwam.

Al snel werd de brand opgeschaald naar middelbrand waarna meerdere brandweer-eenheden in actie kwamen. Nadat de brandslangen in het nauwe straatje waren uitgerold en er geblust kon worden, was het vuur snel onder controle. De vlammen waren ondertussen al uit het dak van de woning geslagen.

Een persvoorlichtster van de brandweer geeft aan dat de brand op het dakterras en het dak van de woning woedde. De schade is groot. Het is nog onduidelijk waardoor de brand is ontstaan. Een deel van de Jansstraat was door de bluswerkzaamheden afgesloten voor verkeer.