Haarlem – Een politiewagen die met spoed onderweg naar een melding reed is dinsdagavond tegen een personenwagen gereden. Het ongeval gebeurde rond tien voor elf op de Lange Herenvest toen een automobiliste die vanuit de Raamsteeg kwam de politiewagen vermoedelijk over het hoofd heeft gezien. De politiewagen, met daarin twee agentes, kwam vervolgens hard in botsing met de wagen.

De wagen van de vrouw die uit de Raamsteeg kwam gereden raakte vervolgens twee geparkeerde auto’s. Meerdere hulpdiensten kwamen vervolgens ter plaatse om hulp te bieden. De bestuurster van de personenwagen en de agente die op de bijrijderstoel zat raakte bij het ongeval gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Vanwege de harde klap is ook de bestuurster van de politiewagen voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Het opgeroepen traumateam bleek gelukkig niet nodig.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van een andere regio doen onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. De Lange Herenvest was hierdoor lange tijd afgesloten voor verkeer.