Zandvoort – Dinsdagavond omstreeks half negen is een man ernstig gewond aangetroffen in een appartement aan de Hogeweg in Zandvoort, de man liep hierbij een slagaderlijke bloeding op.

Zodoende is hij met hulp van de trauma-arts met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie is het slachtoffer in kritieke toestand.

Een persoon is (bebloed) aangehouden, een woordvoerder kon nog niet vertellen of hij daadwerkelijk verdachte is of alleen een belangrijke getuige. Hij kon worden overgebracht naar het politiebureau aan de overkant van de straat.

De politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies is gebeurd. Omstanders spreken van een steekpartij maar dat kan de politie niet bevestigen.

update persbericht politie:

Zandvoort – Bij het politiebureau aan de Hogeweg in Zandvoort kwam dinsdagavond rond 20.20 uur een persoon binnen gerend met de mededeling dat er iemand zwaargewond was en onder het bloed zat.

In een pand tegenover het bureau troffen agenten een Poolse man aan die een slagaderlijk bloeding had. Het slachtoffer heeft direct medische hulp gekregen. De man is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Een persoon die in dezelfde ruimte als het slachtoffer aanwezig was, is aangehouden. De man wilde niet vrijwillig mee naar het politiebureau. Zijn rol bij het incident is vooralsnog onduidelijk.

Vanwege de paniek en een taalbarrière was lange tijd onduidelijk hoe het slachtoffer de verwondingen had opgelopen. Inmiddels is uit (forensisch) onderzoek naar voren gekomen dat het slachtoffer een steekwond heeft opgelopen door toedoen van een derde. Het is nog onduidelijk wie het slachtoffer heeft gestoken.

De recherche heeft de zaak in onderzoek.