Amsterdam – Bij een schietpartij in de Amsterdamse wijk Nieuw-West is maandagavond een man (48) zwaargewond geraakt.

Het incident gebeurde rond kwart voor twaalf op de Burgemeester De Vlugtlaan. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden opgeroepen om hulp te bieden. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar hij later aan zijn verwondingen is overleden.

De straat is afgezet voor onderzoek. Een speurhond heeft in de omgeving naar mogelijk bewijsmateriaal gezocht. Over een auto met een kapotgeschoten zijraam is een tent gezet van de Forensische Opsporing.

Volgens AT5 hebben ooggetuigen acht schoten gehoord.

update persbericht politie:
Amsterdam – Op de Burgemeester de Vlugtlaan heeft op maandag 11 september omstreeks 23.30 uur een schietincident plaatsgevonden. Hierbij raakte een 48-jarige man gewond. De politie zoekt getuigen en beeldmateriaal.

Na het schietincident zijn de twee vermoedelijke daders weggerend. Op dat moment bevond zich veel publiek nabij de plek van het incident. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft een aantal getuigen gesproken en zou graag in contact komen met degene die nog niet met de politie hebben gesproken.