Haarlem – De gemeente Haarlem heeft donderdagavond 26 oktober besloten de parkeergarage onder het Marsmanplein tijdelijk af te sluiten. Ook is een deel van het plein zelf met hekken afgezet. Er is nader onderzoek nodig naar de constructie van de parkeergarage. Winkels en woningen op het Marsmanplein zijn gewoon bereikbaar.

Er is gebleken dat in de openbare parkeergarage onder het Marsmanplein eenzelfde soort vloerconstructie is gebruikt als bij een parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport. Die stortte in mei van dit jaar gedeeltelijk in. Uit onderzoek bleek dat dit kwam door een probleem met de vloerconstructie. Het Rijk heeft in oktober aan alle gemeenten gevraagd om te onderzoeken of dit type constructie ook bij lokale bouwprojecten is toegepast.

Onderzoek
Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat dit geldt voor de openbare parkeergarage onder het Marsmanplein. Er moet nader onderzoek plaatsvinden om te kunnen garanderen dat er geen veiligheidsprobleem is. Tot die tijd is besloten het zekere voor het onzekere te nemen en is de parkeergarage uit voorzorg gesloten. Ook het deel van het plein boven de parkeergarage mag niet worden betreden. Dit is besloten in overleg met de eigenaar van de parkeergarage.