Haarlem – De Bibliotheek staat de hele maand november in het teken van de landelijke campagne Nederland Leest. Dit jaar is het thema Robotica en het cadeauboek voor alle leden Ik, robot van Isaac Asimov. Geheel in lijn met dit thema gaan robot Pepper en Roxane van Acker, directeur van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland op 1 november samen de aftrap doen van de campagne. Nadat de campagne officieel was gestart mochten kinderen met de robot op de foto of werd er een dansje gedaan met de robot.

Nederland Leest
Nederland Leest is een campagne ter bevordering van het lezen van boeken. Deze vindt jaarlijks plaats in november en wordt georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Doel van de campagne is een discussie rondom een bepaald boek op gang te brengen. Dit boek geven de openbare Bibliotheken cadeau aan alle leden.