Velsen-Noord – Een bestuurster van een auto is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in Velsen-Noord. Rond kwart voor twee ging het mis op de Velsertraverse. De vrouw kwam met haar wagen van de afrit van de A22 en een bestuurder van een busje die richting Velsen-Noord reed botste achterop de wagen van de vrouw.

Toegesnelde ambulancemedewerkers hebben de vrouw opgevangen en ze moest voor verdere zorg naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk worden overgebracht. Beide bestuurders gaven aan door groen licht te zijn gereden. De verkeersongevallenanalyse (VOA) is opgeroepen om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.

Door het ongeval en het sporenonderzoek was een deel van de kruising gestremd. Verkeer dat vanuit de Velsertunnel richting Velsen-Noord wilde rijden stond daarom lange tijd in de file.