Heemstede – Bij een ernstig verkeersongeval in Heemstede zijn dinsdagochtend twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde rond kwart over acht op het fietspad langs de Cruquiusweg in Heemstede. Een 12 jarige fietser en 16 jarige scooterrijder kwamen daar met elkaar in botsing.

Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te bieden. Beide slachtoffers zijn na de eerste zorg met spoed naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. Door het ongeval was de rechter rijbaan van de N201 richting Hoofddorp afgesloten voor de hulpverleningsvoertuigen. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Fietsers en scooterrijders die van het fietspad gebruik wilde maken moesten lopend langs het ongeval.

Mogelijk heeft de laagstaande zon een rol bij het ongeval gespeeld.