Amsterdam – In de nacht van woensdag op donderdag zijn bij een schietpartij aan de Kattenburgerkade in van Amsterdam een dode en twee gewonden gevallen.

Omwonenden hoorden rond 01.00 uur vannacht harde knallen op straat aan de Kattenburgerkade, dicht bij het Scheepvaartmuseum. Een slachtoffer van de schietpartij overleed ter plaatse. De twee anderen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Over hun identiteit is niets bekend.

De politie is op zoek naar een of meerdere verdachten. Op de plek van de schietpartij verricht de recherche sporenonderzoek en er worden getuigen gehoord. Een omgevallen scooter die enkele tientallen meters verderop werd aangetroffen, wordt ook meegenomen in het onderzoek.

De Olifantswerf en de Kattenburgerkade zijn afgezet.

Update persbericht politie:

Dode en gewonden bij schietincident

Amsterdam – Na een schietincident in het centrum van Amsterdam is in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 november 2017 een 19-jarige Amsterdammer overleden. Drie andere mannen raakten gewond.

Rond 0.50 uur kwam bij de politie een melding binnen over een schietincident. Volgens getuigen schoot een man op een groepje van vier à vijf mannen dat stond op de Kattenburgerkade, ter hoogte van Leeuwenwerf. Een 19-jarige man is daarbij dodelijk getroffen. Drie anderen raakten gewond. De drie – Amsterdammers van 18 en 19 jaar – waren aanspreekbaar en zijn met diverse verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.