Bloemendaal aan Zee – Een 26 jarige Amsterdammer is zondagavond ernstig gewond geraakt bij een steekpartij bij de strandfeesten bij Bloemendaal aan Zee. Rond half twaalf meldde het slachtoffer zich bij de politiepost met een fikse steekwond in zijn buik.

Twee ambulances en een traumahelikopter werden vervolgen opgeroepen om assistentie te verlenen. Aan de jongen is in de politiepost eerste hulp geboden door de ambulancemedewerkers en de trauma-arts. Na langdurige zorg is hij naar de traumahelikopter gereden die op het strand was geland. Het slachtoffer is met de helikopter naar het ziekenhuis vervoerd waar hij direct werd geopereerd. Het slachtoffer zou in kritieke toestand zijn.

De vermoedelijke dader van de steekpartij, een 24 jarige man uit Almere, is vlak na het incident aangehouden.

Tijdens de hulpverlening waren er opstootjes aan de kop van de Zeeweg. Ook hierbij is een jongen die niet luisterde aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

Vlak voor de steekpartij, rond 22.30, is er al een incident bij een van de strandtenten zijn geweest waarbij mogelijk een schot is gelost. De politie heeft daarom het verkeer dat via de Zeeweg richting Haarlem reed allemaal gecontroleerd. Er zou een signalement van de dader zijn en daarom hebben agenten met kogelwerende vesten aan alle personen in de auto’s bekeken, ook bussen van Connexxion werden aan de kant gezet en alle passagiers moesten uitstappen. Hierdoor stond er een hele lange file vanaf het strand richting Haarlem. Tot nu toe is echter onduidelijk wat er precies gebeurd is. Dit wordt verder onderzocht.