Haarlemmerliede – Na een lange periode in de winter in de stal, verlangen de koeien weer naar de wei. Op het moment dat zij weer naar buiten mogen zijn zij uitbundig en lijken wel te gaan dansen. Bij melkveehouderij De Ettingen in de Haarlemmerliede mochten de koeien deze donderdag weer de wei in, traditioneel later dan elders in het land vanwege de zachtere grond. Eigenlijk zouden ze zaterdag worden losgelaten, maar vanwege het warme weer is dat twee dagen vervroegd.

De afgelopen jaren was dit een groot evenement waar veel publiek op af kwam. Net zoals vorig jaar, was er ook dit jaar geen groot event van en mochten de koeien met een handjevol publiek de wei in.

Rond het middaguur was het dan zover. Een kleine honderd koeien werden van stal gehaald en mochten de wei in. Met een klein vaartje gingen ze richting het weiland waar menig koe even een sprongetje maakte.

Wellicht worden ze volgend jaar weer met meer publiek losgelaten …