IJmuiden – Een man is zaterdagmiddag aan zijn gezicht gewond geraakt na een mishandeling in IJmuiden. Meerdere ambulances en een traumateam werden rond kwart over drie naar de Planetenweg opgeroepen om hulp te bieden.

Getuigen zeggen een klap te hebben gehoord waarna er jongen vandoor zouden zijn gerend. Hierbij zou ook zijn geroepen dat er een mes zou zijn.

Toegesnelde ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer opgevangen en eerste hulp verleend. Het traumateam hoefde uiteindelijk niet in actie te komen.

Volgens de persvoorlichter van de politie gaat het slachtoffer op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis voor verdere medische hulp. Verder zou er een verdachte zijn aangehouden die het slachtoffer zou hebben mishandeld.

Een scooter is door agenten met een busje meegenomen en een speurhond heeft in de omgeving naar sporen gezocht.