IJmuiden – De brandweer is zondagavond in actie gekomen nadat er brand was uitgebroken in een woning aan de Van der Helststraat in IJmuiden. Rond acht uur werd de brand ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd.

Een persvoorlichtster laat weten dat de bewoners tijdig hun huis konden verlaten. Een vrouw is vanwege rookinhalatie naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. Twee katten die in de woning aanwezig waren zijn door de brandweer gered. Een van de katten moest door een brandweerman worden beademd. Ze zijn voor verdere behandeling aan de medewerkers van de dierenambulance overgedragen.

Een persvoorlichter laat weten dat nog onbekend is wat er precies heeft gebrand, buurtbewoners gaven aan dat het mogelijk om kerstversiering zou gaan.

De woning liep door de brand veel schade op.