Haarlem – Een automobilist is zondagavond met zijn wagen de Brouwersvaart ingereden in het centrum van Haarlem. Rond kwart voor twaalf ging het mis toen de bestuurder vermoedelijk in tegengestelde richting naar de Raaksbrug reed, van de weg raakte en in de Brouwersvaart terecht kwam.

De wagen dreef vervolgens onder de brug naar het midden van de Raaksbrug en zonk langzaam naar de bodem. De hulpdiensten werden gealarmeerd. Agenten die als eerste ter plaatse waren klommen naar beneden om te kijken of hij de inzittende(n) kon bevrijden. De agent raakte aan zijn hand gewond bij het inslaan van het dakraam om te kijken of er niemand in de auto zat.

Toegesnelde duikers van de brandweer zijn vervolgens naar beneden gedoken om de bestuurder te zoeken. Deze bleek niet meer in het voertuig te zitten. Aan de andere kant van de Brouwersvaart werden vervolgens natte voetsporen naast een bootje aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder nadat hij te water was geraakt uit het voertuig is geklommen en is weggelopen.

De agent die te water was gegaan is door ambulancepersoneel behandeld. Hij heeft een aantal hechtingen in zijn duim gekregen die open was geraakt door het glas van het autoraam. Nadat hij de hechtingen in zijn duim had gekregen van het ambulancepersoneel is hij door een collega naar het bureau gereden.

Nadat het water uitvoerig was gecontroleerd kon het toegesnelde personeel van het traumateam retour. De Raaksbrug was door het waterongeval afgesloten voor verkeer.

Volgens getuigen is de man het water uitgekomen waarna hij door iemand bij het tegenovergelegen Leger des Heils binnen is gebracht om zich te verkleden. De politie weet de identiteit van de bestuurder en is opzoek naar hem.

Doordat de wagen midden tussen de twee Raaksbruggen was gezonken, kostte het nog de nodige moeite en tijd om het voertuig naar boven te krijgen.