Driehuis – Een fietser is woensdagavond zeer ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Driehuis. Even voor tien uur ging het mis op de Zeeweg ter hoogte van de busbaan. Lijnbus 385 van Connexxion schepte daar de fietser en kwam tientallen meters verder tot stilstand.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden ingezet om hulp te bieden. Het slachtoffer is met spoed naar het VU ziekenhuis overgebracht. Er werd niet meer gewacht op de trauma-arts, deze is onderweg in de ambulance ingestapt om medische ondersteuning te bieden.

Door het ongeval is de busbaan voor snelbus 385 afgesloten. De buschauffeur zal, zoals gebruikelijk bij zware ongevallen, worden aangehouden en verhoord. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.