Amsterdam – Een man is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een schietpartij in Amsterdam. De man werd rond half drie in de Henri Dunantstraat beschoten door een persoon die achterop een scooter zou zitten. Volgens getuigen zou de persoon op de scooter de man eerst hebben beschoten en daarna zijn gekeerd waarna het slachtoffer wederom zou zijn beschoten. Het slachtoffer zou in arm en been zijn geraakt.

Meerdere hulpdiensten werden vervolgens opgeroepen om hulp te bieden. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel opgevangen en na de eerste zorg naar het ziekenhuis zijn overgebracht voor verdere zorg.

Een achterraam van een auto die in de Henri Dunantstraat stond geparkeerd is bij de schietpartij gesneuveld. De politie heeft direct een groot gedeelte afgezet en medewerkers van de Forensische Opsporing zijn een onderzoek gestart en hebben alle sporen veilig gesteld.