Amsterdam – De recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar een plofkraak die op de vroege ochtend van woensdag 19 juni heeft plaatsgevonden op de Postjesweg. Bij de plofkraak is geen buit gemaakt.

Rond 03.30 uur komen bij de meldkamer meerdere meldingen binnen dat er een harde knal is gehoord in de omgeving van de Postjesweg. Toegesnelde politiemensen constateren dat één van de twee aanwezige geldautomaten is geforceerd met – vermoedelijk – explosieven. Ook omliggende panden zijn beschadigd geraakt door de enorme knal. Bewoners van de bovenliggende woning zijn ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse om eventueel nog aanwezige explosieven veilig te verwijderen.
Vluchtscooter

Getuigen zagen na de plofkraak een rode scooter zonder kentekenplaten met twee personen wegrijden in de richting van het Columbusplein. Agenten en een politiehelikopter zochten in de omgeving naar deze personen, maar zij werden niet meer aangetroffen.