Zandvoort – Met heerlijke temperaturen van zo’n 25 graden heeft een bijenzwerm ervoor gekozen naar het strand te gaan. De zwerm was woensdagochtend met dit zonnige weer op een stoel aan het strand van Zandvoort gaan zitten.

De bewoners van strandhuisjes aan het strand hebben de boel rondom de stoel afgezet en imker Pim Lemmers gebeld om de zwerm weg te halen. Lemmers denkt dat het een paar duizend bijen zijn die op de stoel zijn gaan zitten. Door de vorm van de stoel was het behoorlijk lastig de zwerm in een kast te krijgen.

De duizenden bijen vlogen in het rond toen de stoel werd afgeklopt. Het is nog onduidelijk of de koningin uiteindelijk in de kast is gaan zitten. De bijenkast is op de stoel gezet en imker Lemmers komt vanavond terug als de temperatuur iets gedaald is om te kijken of ze allemaal de kast in zijn gevlogen