Amsterdam – Een man is in de nacht van zaterdag op zondag even voor middernacht geliquideerd in Amsterdam Bijlmer. Het slachtoffer werd onder metrostation Kraaiennest ondervuur genomen waarbij tientallen kogels zijn afgevuurd. Het slachtoffer is nog een stuk richting het Kraaiennest gekomen.

Op de parkeerplaats bij het Kraaiennest is het slachtoffer vervolgens langdurig gereanimeerd. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, zijn hiervoor ingezet. Helaas mocht hulp voor het slachtoffer niet meer baten en is deze ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Kort na de schietpartij is er enkele kilometers verderop, bij de Gaasperplas, een uitgebrande auto gevonden. Of er een verband is met de liquidatie is niet duidelijk maar de parkeerplaats is ruim afgezet voor sporenonderzoek.

Onder het metrostation en waar het slachtoffer uiteindelijk is overleden vind uitgebreid sporenonderzoek plaats. Een auto heeft een kapot geschoten raam en er liggen tientallen bordjes op de grond op de plaats waar de schietpartij is begonnen.

Volgens misdaadjournalist.nl zou het slachtoffer Inchomar Balentien zijn, welke bij de groep Gwenneth Martha zou hebben behoord.