Haarlem – Een geparkeerde auto en fiets zijn in de nacht van woensdag op donderdag beschadigd geraakt door een fikse buitenbrand in Haarlem-Noord. Rond kwart voor een werd de brand aan de Reitzstraat ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd.

Een oude bank, bestemd voor het grof vuil, is door onbekenden in de brand gestoken. Al snel sloegen de vlammen hoog de lucht in. Politieagenten welke voor de brandweer aanwezig waren zijn direct, met de hulp van buurtbewoners, gestart met blussen met brandblussertjes en water. Al snel waren de meeste vlammen gedoofd. De brandweer heeft de klus vervolgens helemaal afgemaakt. Twee oude banken die aan de overkant van de weg stonden zijn uit voorzorg nat gemaakt, zodat deze niet direct in de brand kunnen worden gestoken.

Ondanks het adequate optreden van de politie en buurtbewoners zijn een geparkeerde auto en een fiets door de hitte beschadigd geraakt. De politie heeft nog in de buurt gezocht maar er is nog niemand voor de brandstichting aangehouden. Afgelopen nacht is er aan de nabij gelegen Spaarndamseweg een personenwagen in vlammen opgegaan, hierbij was mogelijk ook sprake van brandstichting.