Amsterdam – Bij een ernstig verkeersongeval in Amsterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag een dode gevallen. Rond kwart voor twaalf werd er een taxi tegen een boom aangetroffen op de Seineweg ter hoogte van de Theemsweg.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden opgeroepen om hulp te bieden. De hulp voor de persoon achter het stuur van de taxi kwam helaas te laat, deze is ter plaatse aan de verwondingen overleden. Een andere persoon die in de wagen zat is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Volgens omstanders zou de taxi al even tegen de boom hebben gestaan voordat deze werd ontdekt. De wagen zou vanaf de Theemsweg zijn gekomen.

Politieagenten, met mondkapjes voor, hebben iets uit de taxi veilig gesteld en meegenomen voor onderzoek. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een uitgebreid onderzoek gestart om de toedracht van het ongeval te achterhalen. De Seineweg was daardoor lange tijd afgesloten voor verkeer.