Amsterdam – De politie doet momenteel onderzoek in een woning aan de Lorentzlaan in Amsterdam. Even voor drie uur kwam er de melding binnen van een schietpartij in een woning. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden opgeroepen om hulp te bieden. In de woning werd een man met een schotwond aangetroffen. Hulpverleners hebben het slachtoffer nog geprobeerd te reanimeren maar de hulp mocht niet meer baten en het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden.

Agenten in kogelwerende vesten stonden voor de woning. De Forensische Opsporing is in witte pakken de woning binnen gegaan om alle sporen veilig te stellen. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Agenten hielden in totaal drie personen in de leeftijd van respectievelijk 22, 23 en 24 jaar oud. Zij waren ten tijde van het incident in de woning aanwezig en worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. De recherche doet onderzoek en loopt daarbij alle scenario’s uit die mogelijk van toepassing zijn.